ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Скандинавия

Скандинавия тепърва през последните години изгря на туристическия хоризонт. Въпреки това, този северен край на Европа успя за много кратко време да се превърне в магнит за посетителите от цял свят.

Достатъчно е да се разходите по улиците на Стокхолм (столицата на Швеция) и ще разберете защо това е най-желаният град за живеене в света и защо пазарът на имоти тук се радва на успех, какъвто трудно може да се види на друго място на красивата ни планета.

Но това е само един пример, защото останалите скандинавски градове като Копенхаген (столицата на Дания), Осло (столица на Норвегия), Хелзинки (на Финландия) и Рейкявик (на Исландия) са един от друг по-прекрасни.

Най-запазената природа в Европа

Скандинавия е регионът, който предлага може би най-съхранената и добре запазена природа в Европа, а причина за това е високата култура на местните жители по отношение уважението към дивата природа и нейното съхранение.

Като добавим и това, че регионът е един от най-рядко населените в Европа, вече картината започва да се запълва. Гъсти гори покриват по-голямата част от региона, освен най-северните части и Исландия, където климатът е по-суров.

Въпреки това, тук пейзажите са като от друг свят, носещи усещане за свежест, простор, свобода и недокоснатост.

Топ дестинация за круизи

Круизите се превърнаха в ежедневие за Скандинавия, а посетителите поемат към този северен оазис по всяко време от годината. Един от двигателите на круизния туризъм тук са големите разстояния, както и това, че морето и океанът са във всички посоки.

Исландия например е остров, а Норвегия предлага едно от най-дългите крайбрежия на планетата. Тук най-често се поставя акцент на норвежките фиорди.

Пейзажът във всеки един от тях може буквално да ви накара да настръхнете, тъй като картината е повече от величествена.

Дълъг ски сезон

Ски сезонът тук е много дълъг, а като се добави и наличието на високи планини, особено в Норвегия, не е изненадващо, че това се счита за един от топ центровете за ски туризъм.

Някои от най-добрите места ще откриете само на няколко минути път с автомобил от центъра на Осло.

Великолепните крайбрежия на Скандинавия

Тук можете да откриете и изключителни крайбрежия, като в това отношение Дания няма равна на себе си.

Страната е известна с изключителната си брегова линия, която се простира на стотици километри, предлагайки фин златисто бял пясък, а морето понякога е толкова чисто и прозрачно, че ще ви накара да забравите за Средиземноморието и невероятни плажове като тези в Гърция или Испания.

Езера - поемете към Финландия

Финландия е страната на езерата, като по брой тя заема едно от първите места в света.

Изключително удоволствие е да се насладите на приказните и гладки като огледало езерни води, докато се радвате на белите нощи през лятото и се наслаждавате на кристално чистия и благоуханен въздух.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ