ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Непал

Ако търсите нестандартно място за почивка и сте склонни да се отдалечите от Европа, бихте могли да обмислите възможността да прекарате ваканцията си в Непал.

Разположена в сърцето на азиатския континент, някъде между Индия и Китай, и недалеч от Тайланд, страната е много необикновена.

80% от територията ѝ е заета от планинската верига на Хималаите, които са толкова високи, че на практика правят сухоземната връзка с Китай почти невъзможна.

И именно тези високи планини са това, което отличава Непал и привлича по-голямата част от хората тук.

Малък брой посетители

Едно от предимствата, които отличават Непал може би от всяко друго място, е липсата на големи тълпи с туристи.

Това може на пръв поглед да ви изненада, но няма място за учудване, имайки предвид, че държавата има политика, насочена към регулиране броя на чуждестранните посетители.

Това не е лоша идея, имайки предвид, че страната залага на спокойствието, тишината и планината за да привлече посетители, при което е важен всеки опит това да се запази като възможност.

Културните особености

Непал е монархия, в която се преплитат две основни религии - индуизъм и будизъм. Те внасят своята нотка в местния начин на живот, в кухнята и традициите в ежедневието. По един или друг начин те превръщат Непал в това, което е.

Особено впечатляващи са манастирите в Хималаите. Някои от тях са разположени на толкова причудливи и изненадващи места, че трудно бихте повярвали как дори биха могли да се появят там.

Подобна реакция е нормална когато видите манастир, извисяващ се на стръмните скали над страховита пропаст.

Какъв сувенир да си вземем от Непал

Може би най-традиционното нещо, което бихте могли да закупите от Непал, това е килим.

В страната се произвеждат голям брой от тези артикули, като те все още се правят на ръка, с голямо внимание към детайлите, а за оцветяването се използват предимно натурални багрила.

Какво да правим докато сме в Непал

Според Travo.bg, Непал е една страна, която предлага наистина огромно разнообразие от възможности.

Несъмнено, едно от първите места, които трябва да обиколите и разгледате, е столицата Катманду, която предлага невиждано разнообразие от най-невероятни забележителности.

След като сте се докоснали до магията на този град, следващото поред място във вашия списък трябва да е Бактапур. Той е известен като един от кралските градове и голяма част от него е под егидата на ЮНЕСКО.

Хималаите са, разбира се, задължителна спирка. Тук можете да посетите оризищата и чаените плантации в най-ниските части, както и да се изкачите на малко по-голяма надморска височина за да видите как се подготвят ентусиастите за експедицията си към Еверест.

Без съмнение обаче, каквото и да сте намислили за своята почивка в Непал, добре е да изберете по-топлите месеци от годината.

Не забравяйте, че това е високопланинска страна, така че температурите могат да са твърде ниски дори и през лятото.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ