ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Мексико

Искате ли екзотика и наред с това отлични условия за почивка? Искате ли да видите чудесата на древни империи и колониалното минало на една страна с повече от интересна история?

Всичко това е събрано на едно място и само с избора на почивка в Мексико ще получите желаните приключения, почивка и забележителности.

Изберете почивка в Мексико

Страната предлага не само отлични условия за туризъм. Може да ги наречем перфектни и няма да сгрешим. Топло време и невероятно красива природа, това ви чака тук и то през цялата година.

Плажовете са не само големи, но и с прекрасен пясък. Морето е топло и чисто, каквото не сте свикнали да го виждате. В зависимост от района може да очаквате цвета на морската вода да бъде от наситено син до примамливо зелен.

Биоразнообразието е повече от голямо. Топлата вода и специфичният състав на водата спомагат за появата на хиляди животински и растителни видове. Някои от представителите на флората и фауната се срещат само тук.

Бреговата ивица е обградена от огромни коралови рифове, които ще предложат на гмуркачите идеалните места, за подводните им приключения. На място се предлагат и не малко екскурзии с корабчета, които запознават туристите с морските обитатели.

Най-известните курорти са Канкун, Ривиера Мая, Козумел и Исла Мухерес, които са достоен противник на други популярни дестинации в района, като например Куба.

Няма значение кой от тези мексикански курорти ще изберете. Навсякъде може да се напълно спокойни, че ще получите еднакво добро обслужване и настаняване.

Изберете и еднодневна екскурзия, която да ви покаже вътрешността на страната. Гъсти гори и толкова много животински и растителни видове, за които дори не сте чували.

Не пропускайте и столицата

Ако морето ви омръзва бързо ви предлагаме да посетите и столицата – Мексико Сити. Градът има вековна история и ще ви предложи дни наред разглеждане на забележителности, като много вероятно е да не успеете да видите всичко.

Парковете са една от емблемите на столицата и е почти задължително да посетите поне един от отлично подредените и перфектно поддържани градски гори.

Катедралата Метрополитана е най-старата в Латинска Америка. Храмът е римокатолически и е построен върху останките на древен храм на ацтеките.

Църквата има 4 фасади с еднаква важност, на които са разположени статуите на важни за града светци. Храмът има монтирани внушителните 25 камбани, чиито звън озвучава целия град.

Пазарът на Мерсед е друго място, което заслужава вашето внимание. Традиционното мексиканско тържище е място, на което може да се сдобиете с различни подправки и местни изделия.

Само на 40 километра от столица се намира отлично съхранения град на ацтеките – Теотиуакан. Тук ще видите древни пирамиди и инфраструктурата, създадена преди векове от обитателите на полуострова.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ