ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Куба

Куба е частта от Карибите, която е може би най-популярна сред туристите. Перфектни плажове и наистина невиждано гостоприемство са част от причините за това.

Островът има и повече от интересна история и ако отделите време, за да разгледате столицата, може да се потопите в духа на горещите ритми и денонощните забавления.

Изберете Куба за мечтаната почивка

Пътуването до Куба отнема време, за което трябва да се въоръжите с нужното търпение. Веднъж кацнали и настанили се, ще забравите за дългия полет и ще се насладите на всички природни дадености, които тук са повече от впечатляващи.

Плажовете не Куба са не само с фин златист пясък, но и кристално чисто синьо море. Имайте предвид, че наличието на коралови рифове намаляват значително опасността от акули, но в този регион това винаги е актуална тема.

Все пак трябва да сте бдителни за други опасни за живота и здравето животни. На повечето неохраняеми плажове има не малко регистрирани случаи на пострадали от змиорки, морски таралежи и най-вече от отровната медуза – „португалски кораб“.

Избирайки да посетите някои див плаж е добре да не сте сами и по възможност да имате превозно средство, с което може бързо да стигнете до лекар. В страната има редица ограничения за това какво е разрешено да изнесете със себе си.

Родината на пурите изкушава мнозина да се запасят подобаващо с тях. Имайте предвид, че свободно може да купите и изнесете само 20 пури. За по-големи количества се налага да се имате документ от магазина, от който сте се сдобили с тях.

Има ограничения и за коралите, които може да вземете със себе си. Забранено и свободното събиране на черни корали и ако искате да имате за спомен ще трябва да го купите от някой магазин, който да ви даде сертификат за произход, който ще ви поискат на границата.

Няма никакви ограничения от страна на митническите власти за количеството ром, което може да вземете на тръгване. Все пак имайте предвид, че самолетните компании налагат рестрикции както към теглото на багажа, така и към преноса на алкохол, дори и в чекирания ви багаж.

Бъдете внимателни, напускайки курортите

Престъпността в Куба е на сравнително ниски нива, но все пак ако решите да се включите в бурния нощен живот на Хавана се налага да сте бдителни.

Богатото минало на страната е оставило повече от много и интересни забележителности, разпръснати навсякъде.

Красиви катедрали и останки от древни градове могат да направят всяко отдалечаване от морския бряг не само интересно, но и да ви разкажат много за изминалите епохи и как местното население е оставило своя отпечатък.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ