ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Малта

Малта се намира в Средиземно море и ако до този момент сте я разглеждали само като място за езикови ваканции, е време да научите повече за това какви може да ви предложи и за почивка.

Поради местоположението си, в средата на морето межди Европа, Азия и Африка тук в различните периоди са господствали много и различни народи. Езикът, който говорят местните хора е странна смесица между английски, италиански и арабски.

Това не трябва да ви притеснява, защото само до преди няколко десетилетия това е било колония на Великобритания и всички свободно говорят английски език.

Изберете Малта заради плажовете и историята

Островът е скалист и това се отразява и на плажовете. Повечето от тях са скалисти или каменисти. За да могат да се ползват са изградени дървени платформи над морето, от които директно да скачате във водата. Има и пясъчни плажове, но те са по-скоро изключение.

Времето, което е подходящо за плаж, е цели осем месеца и това прави активния сезон изключително дълъг. Дори на Нова Година се отчитат температури, достигащи 20 градуса.

Островът е малък и няма да изпитате затруднения да го обиколите. Съветваме ви да посетите старата столица Мдина.

Тук се преплитат различни архитектурни стилове, а повечето от сградите са отлично запазени. В наши дни в Мдина живеят едва 300 души и това помага на градчето да запази духа и облика си.

Столицата Валета има не малко интересни забележителности. Тук има над 320 архитектурни паметника и не случайно градът е част от световното историческо наследство на ЮНЕСКО.

Валета се намира на брега на морето и тук има една от най-красивите морски градини. Наред с това замъци и различни религиозни храмове се извисяват, за да покажат величието на изминалите епохи.

При обиколките си имайте предвид една местна особеност, за която може да не сте подготвени. Почти всички магазини имат не само обедна почивка, но тя е и доста дълга – от 13 до 16 часа. Има и малко изключения, но като цяло е разчитайте на това.

Обедната почивка важи за някои от забележителностите, за други не. Информирайте се дали местата, които искате да посетите работят от 1 до 4 на обед, за да не останете разочаровани.

Разходете се и до малките острови

Като идея за еднодневна екскурзия може да обмислите остров Комино. Той е предпочитан от сърфистите и любителите на дивите плажове.

Пътуването до там е кратко, а докато сте в открито море може да се насладите на делфините, които плуват около корабчетата.

На всеки един от прилежащите, както и на основния остров първото нещо, което ще забележите са укрепленията и фортовете, които за пазели териториите и хората.

Днес те са отворени за посетители целогодишно и ви предлагаме да не ги пропускате по време на престоя си в Малта.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ