ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Княжество Андора

Княжество Андора е една от най-малките държави е Европа, но това не й пречи да ви предложи повече от интересна ваканция.

Намира се между границите на Франция и Испания и площта й е само 468 кв. км, което й отрежда място сред държавите-джуджета на Европа.

Времето, подходящо за посещение тук, е на практика през цялата година. Климатът е като цяло планински, но ако сте предвидили топли дрехи в куфара си, няма да имате проблеми.

Все пак предвидете дори и през лятото винаги да имате под ръка връхна дреха, особено ако планирате да започнете от рано обиколката си.

Княжество Андора е като магнит за туристите заради красивата си природа, но в същото време страната е повече от привлекателна и за инвеститорите заради ниските данъци.

Андора – Исторически туризъм, ски и спа

Столицата се казва Андора ла Вела и е дом както на модерни магазини, така и на редица старинни сгради, които ще ви направят повече от силно впечатление. Тук се намира Парламентът на страната, който се помещава в сграда, построена през 14 век.

През зимата любителите на зимните спортове могат отскочат до пистите на курорта Аринсал, който се намира само на 10 километра от столицата. Освен него има още три големи ски центъра, които ще ви предложат перфектни писти и различни сноуборд паркове.

Може и да се изненадате да научите, но страната е повече от добре развита като спа и уелнес дестинация. Тук има не малко на брой минерални извори и най-големият в Европа балнеоложки център – Калдея.

Водата от изворите в Калдея е с температура цели 68 градуса, което позволява да се изградят и не малко на брой външни басейни, които се ползват и през зимата.

Важна особеност при планиране на посещението ви в Княжество Андора е да сте наясно, че тук няма летище. Може да пристигнете с личен автомобил или автобус.

Пътуването до Барселона с автобус отнема приблизително 3 часа, през зимата е възможно и малко повече.

Поради планинския релеф тук няма и влакове, така че възможностите ви за пристигане са силно ограничени.

Тук има и много безмитни магазини, които ще ви позволят да се развихрите. Освен парфюми, мнозина идват специално за да се сдобият с различна техника на значително по-ниски цени.

Любителите на историята ще намерят толкова много, което може да има предложи това малко княжество.

Тук историята се е преплитала много пъти и въпреки символичните размери на държавата, местните хора са пример за това как се запазва националната идентичност, при наличието на големи и силни съседи.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ