ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Израел / Йордания

Ако искате екзотична почивка не е нужно да отидете твърде далеч. Представяме ви набиращите популярност дестинации Израел и Йордания.

Те се намират сравнително близо до нас, и ви предлагат не само древна история, но и интересната ориенталска култура, на която да се насладите по време на престоя си.

Разгледайте най-интересното от Израел и Йордания

Тук са се зародили и процъфтявали редица древни цивилизации, останките на които са се запазили и до днес. Ще ви разкажем за най-интересните забележителности, които ви предлагаме да видите и може би ще са ви най-интересни.

В Израел е много вероятно да отседнете в столицата Тел Авив или в древния град Ерусалим. Тук на една ръка разстояние от вас ще бъдат всички най-важни забележителности.

Няма как да пропуснете Стария град, побрал исторически места с огромно значение за различните религии.

Тук се намират Храмовият хълм и Западната стена, която се извисява от над 2000 години. Буквално ще се пренесете назад в историята само разхождайки се по застланите с камъни улици.

На това място се намира и Църквата на Божи гроб, място което всеки християнин трябва да посети, ако се намира в Ерусалим.

В Стария град ви препоръчваме да посетите и еврейския квартал. Архитектурата на повечето сгради е напълно запазена, както и уникалната украса по фасадите и стените на всяка една къща.

В Ерусалим има не само древна история и ако искате малко по-съвременни впечатления може да посетите Зоопарка. Той е една от най-популярните забележителности и привлича не само местното население, но и туристите.

Извън столица си струва да видите Мъртво море. Може да се чували факти за това колко е солено, но потапяйки се в него ще се изненадате от факта, че наистина е трудно да потънете.

Тук може да изберете и различни екскурзии с корабче и дори гмуркане, за да разгледате подводния живот.

Столицата Тел Авив ще ви покаже модерното лице на тази страна. Тук се намира „Белият град“, който се намира под защитата на ЮНЕСКО. Градът комбинира модерна визия и древни традиции и сме убедени, че ще ви очарова.

Ако искате да видите дори още повече от Близкия Изток, предлагаме ви да разгледате и Йордания. Тук няма как да пропуснете древния град Петра, който ще ви остави без думи и ще помните за дълго.

Пустинята също може да ви предложи вълнуващи емоции. На място се предлагат разходки както с камили, така и с джипове.

Навлезте навътре и ще останете удивени от пясъчния океан, който ви обкръжава. Най-доброто място за това е може би Вади Рум, наречена още Червената пустиня.

Пред вас има още много други възможности какво да видите. Изберете планина или море и ще откриете не само екзотика, но и много и различни забележителности. Подгответе се не само за древна история, но и за горещо лято, което продължава дълго тук.

В случай, че вече сте посещавали държави в този регион, като например Египет, и сте останали очаровани, то определено екскурзия до Израел или Йордания ще ви накара да се влюбите в Близкия Изток.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ