ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Уранополис

Уранополис е древен град и модерно курортно селце, намиращо се на северозападния бряг на третия "ръкав" Атон, част от Халкидическия полуостров. То е последното селище преди границата на свещената планина Атон. На 140 километра от него е Солун.

Историята на селището може да бъде разделена на три периода - древна, византийска и модерна (или късна). Малко се знае за античния му период на развитие. От него идва името на днешното селце, когато на това място е имало град. Във византийския период градът се е развивал успешно, а модерната му история свързваме с бежанците, дошли тук от Мала Азия, които се намерили дом в подножието до свещената планина Атон.

Днес Уранополис очарова с божествено красиви пейзажи, смесица между планинска зеленина и морски полъх, и обещава незабравимо изживяване, особено за хората, търсещи спокойствие и бягство от претъпкания град. Посетителите на селцето ще бъдат запленени не само от гостоприемството на местното население, но и от прясно уловените морски дарове, приготвени по специална рецепта, които се предлагат в тукашните таверни.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ