ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Кюстендил

Кюстендил се намира в Югозападна България, недалеч от границата с Македония и Сърбия. В последните години се оформя като един от основните ни балнеоложки курорти, архитектурен резерват, зимен и ски център благодарение на близостта с планината Осогово. На територията му има множество минерални извори, притежаващи лечебни свойства.

Градът има история, датираща от повече от осем хилядолетия. През годините е носел различни имена – Пауталия, Улпия Пауталия, Пауталия Аврелий, Велбъдж, Ълъджа, Баня и т.н. Лековитите минерални извори са привличали множество народи – първо траките, след това римляните, които са превърнали селището във важен търговски център и балнеологичен курорт.

В началните години от османското иго голяма част от населението е прогонено или избито, но през Възраждането градът бързо се разраства благодарение на нарастването на броя на християните. От това време са църквите „Успение Богородично“, „Света Мина“ и „Свети Димитър“.

Едни от най-забележителните места в града, които бихте могли да посетите, са Римските терми, късноантичната крепост „Хисарлъка“, Пиргова кула, средновековната църква „Свети Георги“, регионалният исторически музей и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ