ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Русе

Русе е разположен в Североизточна България, по поречието на река Дунав. Градът привлича своите посетители с великолепната си архитектура и богата история. Румънската столица Букурещ се намира само на 75 километра от него.

Навремето, на мястото на днешния град е съществувало древно римско пристанище на име Сексагинта Приста, възникнало по времето на император Веспапиан. През 6-ти век крепостта е унищожена от варварски племена.

По времето на Първото и Второто българско царство близо до руините на древното римско пристанище съществува селището Руси, което по-късно е наречено Гюргево. През 1388г. е завладяно от османските турци.

По времето на османското владичество градът е носел името Русчук. Той е един от главните центрове по времето на Възраждането и важна част от българското национално-освободително движение.

До днес са запазени голямата част от сградите, строени през 19-ти и 20-ти век. В архитектурния стил на сградите са застъпени елементи от епохата на барока, неокласицизма и модернизма. Не случайно градът е наричан „Малката Виена“. Някои от забележителностите му са част от Стоте национални туристически обекта.

Множеството природни забележителности, намиращи се недалеч от Русе, също заслужават да бъдат видени – природен парк „Русенски Лом“, пещерата Орлова чука, западен парк „Приста“.

Световноизвестните Ивановски скални църкви, част от списъка на ЮНЕСКО, се намират на по-малко от 20 километра южно от града.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ