ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Костенец

Костенец се намира в подножието на красивата Рила планина, в Софийска област. Известен е с това, че е богат на минерални извори. В общината има 3 курорта – Момин проход, Вили Костенец и Пчелински бани. Недалеч от града се намира и най-старият зимен курорт в страната - Боровец.

Районът, в който се намира днешният град Костенец, е населен още от времето на бронзовата и желязната епоха. Преди новата ера го населяват траките, а след това той става част от Римската империя, като е причислен към провинция Сердика.

Днешният град Костенец е създаден при сливането на Костенец баня, Момин проход и Момина баня.

Въпреки своето природно богатство и лечебни минерални извори, Костенец е все още не широко позната туристическа дестинация. Градът е идеален за всички онези любители на спокойствието, уютната атмосфера и природата.

В града и в близост се намират множество културно-исторически и природни забележителности, които бихте могли да посетите и опознаете красотата им – Костенския водопад, Голашката пещера, крепостта Траянови врата, храма „Свети Великомъченик Георги“, параклис „Успение Богородично“ и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА