ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Пловдив

Пловдив е вторият по големина град в България, разположен в Горнотракийската низина, на двата бряга на река Марица. На 15 километра от него се простира планината Родопи, а на 50 – Стара планина. Известен е като „града под тепетата“, тъй като е построен в подножието на седем тепета (хълмове).

Историята на града датира от повече от 8000 години, когато за първи път районът започва да се населява. От древни времена са запазени множество паметници на културата – античният театър, римският одеон и форум, късноантична сграда „Ейрене“, епископската базилика и т.н.

През годините името на града се е променяло – според някои историци първото му наименование е Евмолпия, по-късно носи името на Филип Втори Македонски – Филипополис. През римската епоха се използва името Тримонциум. От гръцки език идва турското наименование на града – Филибе.

След Освобождението Пловдив става столица на автономната област Източна Румелия. Градът се превръща в център на събитията около Съединението, а след него 6-ти септември започва да се чества като празник на Пловдив.

До днес са запазени голяма част от забележителности на града, които го превръщат в привлекателна дестинация за любителите на историята и културата – римският форум и одеон, античният театър, античният стадион, археологическият комплекс „Ейрене“, архитектурно-историческият резерват „Старинен Пловдив“ главната улица на града с пеещите фонтани и т.н.

В града се предлагат множество хотели с различна категоризация, семейни хотелчета и къщи за гости, подходящи за семейна почивка, приятелски компании или бизнес посещения.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА