ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Южна Америка

Южна Америка се простира на целия континент и побира цели 12 държави, на територията на които са разположени някои от най-големите природни забележителности на Земята.

Континентът се обграден от Тихия и Атлантически океан и ви дава отлични възможности за туризъм.

И на двата океана има безкрайни пясъчни плажове, а на север, поради близостта с екватора, условията позволяват целогодишно да се радвате на природата и топлата вода.

Тук се намират белите дробове на планетата

Ако не сте наясно за какво говорим – това са горите на Амазония. Те са най-големият масив от тропически гори и тяхното действие оказва влияние на цялата планета.

Тук има животни и растителни видове, които ще ви изумят и накарат да погледнете с други очи на природата.

Няма как по време на обиколката си в Южна Америка да не посетите Рио де Жанейро. Дори и да не е по време на световно известния карнавал, тук ще се докоснете до духа на Латинска Америка и ще заживеете в горещите ритми и денонощните забавления.

Тук се намира и плажът Копакабана, който няма как да не сте виждали на снимки. Посетете го поне веднъж, за да се насладите на океана и се подготвите за другите интересни места, които ви чакат.

Не пропускайте да посетите и статуята на Исус Спасителя, която е разположена на един от хълмовете над града и едно от задължителните места за посещения, но дори и да не отидете до нея, няма проблем – вижда се идеално от целия град.

Усетете магията на Андите

На западния бряг на Южна Америка, по продължение на бреговата ивица, се намира планинската верига Анди.

Дори и планините сами по себе си могат да ви изумят, но истинската забележителност тук се казва Мачу Пукчу.

Древният град на инките е открит сравнително наскоро, но интересът към него е повече от голям. Високо в планината е изграден град, който буквално е сред облаците.

Голямата надморска височина е помогнала за това да се запази облика на града и вие ще добиете представа какъв е бил животът на древните инки преди векове.

Нос Хорн бележи края на Южна Америка

Най-южната точка на Латинска Америка е нос „Хорн“. Тук може да разгледате цялата красота на суровата природа и мощта на морето, което дори и в наши дни е предизвикателство за моряците.

Още няколко идеи какво да видите

Около континенталната суша има много острови, които ще ви пренесат в тропическия рай на местната екзотика.

Вътрешността ви предлага не малко забележителности, които няма да намерите на друго място. Малка идея от наша страна е да се запознаете в различните водопади, които се намират тук.

Тук е разположен най-високият водопад на Земята – „Анхел“, но всички останали имат своя чар, заради който си заслужава да бъдат посетени.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ