ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Сърбия

Сърбия е сред топ предложенията на Travo.bg за всеки един пътешественик, който търси нестандартното и иска да се отправи към места, които все още не са отъпкани от туристи до такава степен, че да станат банални.

Страната притежава доста природни красоти и привлекателни градове, с които да се превърне в топ дестинация за почитателите на културата и историята, които притежават пътешественически дух и любознателност.

Основната атракция е Белград

Основната забележителност на Сърбия и основната причина, поради която много туристи посещават страната е Белград.

Столичният град е с население от около 1,3 милиона жители, а основният му плюс е красивата архитектура и местоположението между реките Сава и Дунав.

Центърът предлага всичко, от което се нуждаете

Центърът на Белград е мястото, на което ще намерите почти всичко най-красиво. Величествената архитектура тук е съчетана с обширни площади, през които не се движат автомобили.

Пешеходните зони са се откъснали от миналото си и вече излъчват лукс и богатство, а човек се натъква на лъскави бутици, хотели и ресторанти на всяка крачка. Тази част от града се е превърнала в мека за пазаруване и развлечения.

Белградската крепост

Не само бутиците и магазините си заслужават вашето внимание, но също така и историческите паметници.

Сред най-величествените от тях е Белградската крепост, която се намира върху светлите скали на един от речните брегове при вливането на Сава и Дунав.

Крепостта впечатлява с много неща, а едно от тях е това, че е строена в продължение на 16 века. Строежът ѝ е започнал през 2-ри век за да приключи през 18-ти век.

Тук е мястото да добавим, че именно светлият цвят на скалите тук е причина за това градът да се нарича Белград.

Нови мост

Още една от големите забележителности на Белград е така нареченият Нови мост, който се превръща в един от символите на града.

Той е не само величествен със своите 200 метра височина и 994 метра дължина, но е и изключително важна пътна артерия, която свързва отделните части на града.

Природа в градската среда

Белград е място, на което наистина можете да откриете всичко, дори и плажове. Това може да звучи странно, имайки предвид, че тук няма море, за разлика от съседни държави като България и Хърватия, но е факт, че на речните брегове може да намерите места с прекрасен златист пясък.

Ada Ciganlija е остров насред реката, който представлява зеленото сърце на Белград. Тук зелената площ е толкова голяма, че човек може да прекара цял ден обикаляйки из алеите и наслаждавайки се на хубавото време.

Кога да посетим Сърбия

Сърбия има умерен климат, а четирите сезона са изключително различни един от друг.

Най-добрият сезон, в който да отскочите до тук, е втората половина на пролетта и лятото, когато времето е най-приятно.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА