ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Мароко

Travo.bg предлага на вашето внимание голям брой оферти за почивки в Мароко, а разнообразието от възможности и характера на всяка една почивка могат да са безкрайно различни.

От стари исторически градове насред пустошта, през съвременни градски центрове с динамичен и бурен живот, огнени пустини, лъскави курортни комплекси, та чак като се стигне до колоритните ориенталски пазари, Мароко е едно от най-интересните места за почивка на африканския континент.

Мароканска храна

Мароканската храна е известна със своите силни и дълбоки вкусове. Благодарение на огромното разнообразие от редки по рода си подправки, вие имате шанса да се докоснете до една от най-ароматните и благоуханни национални кухни в Африка.

Пазарите

Изключително богатство на Мароко са местните пазари, тъй като те успяват да съчетаят голяма част от есенцията на страната.

Те са сърцето на всеки един голям марокански град, а най-атрактивните по рода си марокански пазари можете да намерите съответно в Маракеш.

От тук можете да си купите сувенири, с които в последствие да зарадвате свои близки в България. Бихте могли също така да откриете редки подправки, чайове и кафе, с които да допълните покупката на ръчно изработен сувенир.

Най-ценни обаче са може би местните килими и бижута. Първите могат да декорират елегантно всеки един дом, при което получавате не само сувенир, но и една инвестиция в любимото жилище.

Пустинята Сахара

Едно от богатствата на Мароко е пустинята Сахара, до която можете да се докоснете най-лесно със специален високопроходим открит автомобил или пък на гърба на камила.

Тук Сахара изглежда различно от пустинята, която вероятно сте виждали на снимки, тъй като мароканските дюни се отличават със специфичен огнено червен и оранжев цвят.

Разбира се, ако ще излизате в пустинята е най-добре да посетите страната през зимните месеци, когато температурите са малко по-приятни.

Маракеш и Казабланка

От големите марокански градове най-голямо значение имат Маракеш и Казабланка. Цветовата игра при тях е толкова силно застъпена, че човек асоциира в съзнанието си тези места с нюанси от определена гама.

Казабланка е бяла, както подсказва името ѝ. Градът е голям, шумен и динамичен, а морето е важна част от местния начин на живот.

Маракеш от своя страна няма море и е малко отдалечен от океана, но играе огромна роля в това, което имаме днес в съзнанието си като образ на Мароко.

Уникалният климат на Мароко

Мароко се слави с наистина много неща, но най-голямо значение за развитието на туризма определено има местният климат. Наричат това място “Страна на вечната пролет”, с което лесно можете да разберете големия интерес на туристите.

Тук можете да почивате както през лятото, така и през зимата, особено ако сте се насочили по на юг. Мароко се намира непосредствено до прословутите испански Канарски острови, което подсказва какво време можете да очаквате през годината.

Тук дори и през януари можете да се насладите на температури от 21 и повече градуса, а възможността да се порадвате на плажа или да се изкъпете в басейна съществува дори по Коледа.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ