ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Метеора

Манастирският комплекс Метеора се намира в централната част на Гърция и включва 9 манастира, от които 7 са действащи (един от тях е затворен за туристи). Всички манастири са построени на високи и труднодостъпни скали, които виделите ги оприличават на каменни стълбове. От гръцки името им означава "висящи във въздуха". Комплексът е включен в списъка на ЮНЕСКО на световно културно наследство.

Тези места са заселени от християнски монаси и отшелници още през 11-ти век, а през 14-ти век, при нашествието на османските турци, монасите построяват манастири, до които може да се стигне единствено чрез стълби, стъпала и въжени мостове.

В близост до манастирския комплекс се намират селищата Кастраки и Каламбака, които често се използват за изходни точки за туристическите обиколки в местността. Тук има множество хотели и квартири, в които можете да отседнете по време на почивката си. В близост се разполагат и няколко къмпинга.

При посещението на манастирите е необходимо да спазвате правила при облеклото (за жените) и да се съобразявате с времето, в което са отворени за туристически посещения.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА