ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Тасос

Остров Тасос е една от най-обичаните летни дестинации в южната ни съседка. Разположен е в северната част на Бяло море. Неговият главен град е Тасос, често наричан Лименас. Край бреговете му растат ароматни маслинови дръвчета, смокини, нарове и праскови.

Историята му датира от няколко хиляди години, като през вековете е познат под имената Идонис, Аерия, Етрия, Хрис и Фазос. Тук са живели финикийци, атинци, спартанци, древни македонци, византийци, славяни, прабългари, кръстоносци, турци, руснаци, албанци, гърци и т.н. Открити са останки от праисторията, Античността и Средновековието.

Докато сте тук, не пропускайте да посетите някой от най-известните места на острова – римските руини в Лименас и археологическия музей, едни от най-живописните села тук – Малкото и Голямо Казавити, залива на русалките „Алики“, плажовете Saliara, Pachis, Giola и т.н.

Освен безкрайни плажове с тюркоазени води, тук ще намерите места за настаняване за всеки вкус и джоб – квартири и стаи под наем, семейни хотелчета, вили и хотелски комплекси. Не пропускайте да опитате и местната кухня, изобилстваща от свещи салати и морски деликатеси.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ