ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В о. Крит

Остров Крит е най-големият гръцки остров, разположен в най-южната част на страната, и пети по големина в Средиземно море. Населен е от най-древни времена, като в него са се запазили и до днес множество исторически и културни забележителности. Те са го превърнали в една от най-обичаните и посещавани туристически дестинации в Гърция.

Тук се е зародила Минойската цивилизация, която е считана за първата голяма европейска цивилизация. През вековете островът е бил част от Римската империя и Византия, като за известно време е бил обхванат от нападенията на арабите, но се връща в пределите на Византийската империя. През Средновековието пък е бил част от Венецианската република, като и до днес са се запазили крепостни стени и сгради, построени в градовете Ираклион, Ханя и Ретимно. В епохата на Османската империя постига автономно управление.

Крит е известен със своя качествен и лековит зехтин, не случайно наричан "течното зелено злато на остров Крит". Местните жители се научили да добиват зехтин от маслиновото дърво преди повече от 2500 години, като тук се хвалят с най-ниско ниво на сърдечни заболявания.

Островът успешно преплита в себе си модернизъм и античност, история и съвремие, и това си личи във всяко едно кътче от него. А отличната кухня, множеството хотели, златистите плажове и динамичният нощен живот само допълват тази картинка и ви гарантират незабравимо изживяване.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА