ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Калитеа

Калитеа е живописно селце, намиращо се на източния бряг на Касандра, Халкидическия полуостров. Разположен е на около 90 километра от Солун и на 51 километра от Полигирос.

В района на селището се намират останки от древния град Афитос с храм на Дионисий и нимфите и светилище на Зевс Амон. В местността Солинас е открита раннохристиянска базилика, датираща от 6-ти век. През византийско време районът около селцето опустява, като едва през 18-ти век е основан метох на атонския манастир "Свети Пантелеймон", като до днешно време е оцеляла единствено църква от 1865г. Селото, каквото се знае днес, е основано през 20-ти век от гръцки бежанци, дошли от Турция. Основава се под името Неос Малтепес, но в средата на века е преименувано на Калитеа.

Днес селището се е превърнало в предпочитан курорт за морски почивки и културно-познавателен туризъм благодарение на своите прекрасни плажове и множество археологически открития. В Калитеа ще намерите както луксозни хотелски комплекси, така и традиционните квартити и къщи за гости. Едновременно космополитен и традиционен, курортът е идеално място за незабравимо лятно изживяване края морския бряг.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ