ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Халкидики

Халкидики, накратко от Халкидически полуостров, се разполага в северната част на южната ни съседка Гърция. Намира се между Солунския и Орфанския залив. На юг образува три "ръкава" - Касандра, Ситония и Атон (Света гора).

Полуостровът се слави със своята спираща дъха природа и множеството културни и исторически забележителности, привличащи посетители целогодишно. Разнообразието от хотели, къщи за гости, комплекси и къмпинги очарова почитателите както на луксозната петзвездна почивка, така и любителите на природата и семплата обстановка. Повечето от селищата са запазили своята традиционна атмосфера и красива атмосфера.

Най-големите забележителности на полуострова са Агиос Мамас (една от значимите праисторически местности в региона), планината Холомондас, планината Атон и Света гора, храмът на Зевс в Калитеа, пещерата Петралона и т.н.

Най-популярните курорти тук са: Неос Мармарас (Ситония), Сикия (Ситония), Нея Фокея (Касандра), Криопиги (Касандра), Ханиоти (Касандра), Неа Рода (Атон), на 1 километър от който има къмпинг със син флаг, Агия Параскеви (Касандра) със своите горещи минерални извори и т.н.

Не пропускайте да опитате обичаната от всички средиземноморска кухня, сервираща се в ресторантите и таверничките на полуострова - риба на скара, пресни морски дарове, свежи салати, бугаца, кукумандес, както и традиционните гръцки напитки - узо и метакса.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ