ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Атина

Атина, кръстена на древногръцката богиня на мъдростта Атина, е столица и най-голям град на Гърция. Представлява важен икономически, културен и транспортен център.

За произхода на името на града има много версии, като според някои от тях "Атина" не идва от гръцки или индоевропейски, а е остатък от предгръцкия субстрат в Атика. През вековете името няколко пъти променя формата и числото си - Атене, Атенаи и т.н., като през Средновековието възвръща единственото си число, запазило се и до днес в наименованието.

Атина е обитавана без прекъсване минимум от 7 хиляди години. Градът е бил водещ търговски, икономически и транспортен център, а културните й постижения поставят основите на Западната цивилизация. Тук живеят имена като Софокъл, Евридип, Хипократ, Сократ и т.н. През 146г. пр. Хр. градът е завладян от Римската република, като през това време става важен културен център и се строят множество обществени сгради и акведукт, запазени и до днес.

Градът изобилства от красиви и интересни места, които може да посетите по време на престоя си - Акропола, Византийския музей, Дионисиевия театър, Олимпийския стадион, храмът на Зевс и статуята на бога в него, Пантеона, арката на Адриан, квартала Монастираки - раят на сергиите и магазините за сувенири, древното пристанище Пирея и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ