ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ Варна

Варна е един от най-големите градове и един от най-посещаваните ни курортни центрове през лятото. Климатът, близостта с морето и многото забележителности благоприятстват развитието на рекреационния и културно-познавателния туризъм.

Според историческите източници днешна Варна е създадена от изселници от Мала Азия през 6-ти в. пр. н. е. Първото име на града, Одесос, не е гръцко, което предполага, че преди това е имало друго, по-древно селище. Бързо той се превръща в търговски център и едно от главните пристанища в региона.

За първи се споменава името „Варна“, когато прабългарите, начело на които бил хан Аспарух, достигнали до място, намиращо се в близост до стария Одесос. В своята история градът е бил част от Византия, а след това и от Второто българско царство, а след завладяването на България от османските турци не изгубва търговското си и пристанищно значение.

Днес Варна е модерен град, разполагащ с добре развити транспортни връзки, множество красиви забележителности, красиво море и изгодни хотели. По време на почивката си не пропускайте да посетите катедралата „Свето Успение Богородично“, църквата „Свети Николай“, археологическия музей, художествената галерия „Борис Георгиев“ и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ