ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Свищов

Свищов, родният град на великия Алеко Константинов, се разполага на брега на река Дунав. Свързан е чрез ферибот със съседния румънски град Зимнич и се намира на около 85 километра от Велико Търново и 240 километра от София.

Географското положение на града привлича древните римляни през 5-ти век сл. Хр., когато тук се настанява Осми Августов регион. В околностите на днешен Свищов е съществувал римският град Нове с формата на петоъгълник.

По времето на последния български цар – Иван Шишман – се споменава крепостта под името Зибестова, играеща ролята на областен център.

По време на османското владичество градът е познат под името Ziştovi. Тук през 1953г. Георги Раковски основава Тайното общество, като в неговия устав заляга идеята за днешното знаме на България.

Свищов става първият български град освободен при Руско-турската война.

В града се намират много забележителности, сред които – къщата-музей на Алеко Константинов, Часовниковата кула, археологически и архитектурни паметници от Античността и Възраждането, планинската долина (намира се на 1-2 километра извън града), на която се намират Свищовският манастир и местността „Паметниците“ на брега на реката.

В Свищов има няколко хотела, множество квартири и къщи под наем – всички те на добри цени.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ