ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Ловеч

Ловеч се разполага на границата между Предбалкана и Дунавска равнина, от двете страни на река Осъм. На 30 километра от него се намира град Троян, а на 150 – столицата София.

Градът е един от най-древните на българска територия. Откритите археологически находки показват, че в района е имало живот по времето на старокаменната, новокаменната, бронзовата и желязната епоха. През 4-ти – 3-ти в. пр. н.е. в тази част са се заселили тракийски племена, като доказателства за тяхното присъствие са открити в околните села и на централния градски хълм - „Хисаря“. През 1-ви в. сл. Хр. римляните завладяват района и се изгражда римска пътна станция, разполагаща се на стария римски път. Останките от нея могат да се видят и днес. Има доказателства, че в даден момент от историята на града и славяните са го населявали.

Известната Ловешка крепост датира от времето на Втората българска държава. Тя е и една от последните крепости, завладени от османците.

По време на османското владичество в града са се развивали железарството, абаджийството; фурнаджийството и хлебарството. По време на Възраждането се развиват културата и образованието.

В Ловеч има много красиви места, които бихте могли да посетите по време на престоя си – Покрития мост на Колю Фичето, който е и символ на града, архитектурно-историческия резерват „Вароша“, паметника на Васил Левски, зоопарка, Ловешката крепост на хълма Хисаря, Деветашката пещера, намираща се недалеч, и др.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ