ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Сапарева Баня

Сапарева баня е едно от най-красивите планински градчета в страната и е обичана дестинация за планински, селски и еко туризъм. Притежава уникална природа, атрактивни туристически маршрути, горещи минерални извори (в центъра на града се намира единственият гейзер-фонтан в България с температура на водата 103 градуса), антични останки и средновековни манастири.

Животът в околностите на града датира още от епохата на ранния неолит и не е прекъсвал от тогава. Не случайно първото му име е Германия, като „герм“ значи „горещ“ - заради наличието на горещите минерални извори. Намерени са останки и от древни тракийски селища.

Скъпо ценена е минералната вода в региона още по времето на траките и Древния Рим. Използва се за лечението на множество заболявания – артрити, артрози, дискови хернии, дископатии, фаренгити, синуити и т.н. На територията на града и в околностите му се разполагат къщи за гости, санаториуми и модерни комплекси, предлагащи качествени СПА услуги и балнеолочение.

В близост се намират множество природни забележителности, които бихте могли да посетите по време на престоя си в Сапарева баня – величествените Седем Рилски езера, водопадите Горица и Рилска скакавица, Стобските пирамиди.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА