ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Боровец

Боровец се намира в подножието на връх Мусала в планината Рила и е само на 68 километра от столицата София. Наричан до 1942 г. Чамкория, Боровец е най-старият планински курорт в България.

Навремето българският цар Фердинанд минава през дивната местност и се влюбва във вечнозелените гори, подходящи за лов, свежия въздух и пленителните гледки. По-късно той нарежда изграждането на резиденция в местността, която днес познаваме като „Царска Бистрица“.

Едно време използван като бягство от туберколозата, днес Боровец е един от най-големите и важни зимни центрове в страната. Има три ски центъра – „Ситняково-Централен Боровец“, „Ястребец“ и „Мадкуржик“. Предлага на своите гости спиращи дъха пейзажи и отлични условия за планински туризъм. Любителите на екстремните спортове няма да останат разочаровани. Курортът предлага отлични условия за развиването на зимни спортове (сноуборд, ски и ски бягане), планинско колоездене и каякинг на язовир Искър, тандемни полети с парапланер, конна езда, трекинг, джип сафари и т.н. Не случайно в района се организират много инициативи и състезания за любителите на екстремния начин на живот.

В курорта се намират места за всеки джоб. - от малки семейни хотелчета и бунгала до луксозни хотелски комплекси, предлагащи огромно разнообразие от услуги.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА