ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Пазарджик

Пазарджик е разположен на двата бряга на река Марица, в западната част на Горнотракийската низина. Намира се в Пазарджишкото поле, заобиколено от планините Средна гора на север и Родопите на юг.

Името на града произлиза от тюркско-персийката дума „пазарджик“, като „джик“ показва, че градът е бил пазар – навремето жителите на околните села идвали тук, за да пазаруват. През годините градът се е оформил като важен кръстопът в Горнотракийската низина, тъй като е бил важна точка от главния път през Балканите и от тук е започвал водният път за река Марица.

Пазарджик взима активно участие в Българското възраждане, като до средата на 19-ти век в града се откриват две училища, в които занятията се водят на български език. Апостола на свободата, Васил Левски, основава таен революционен комитет през 1869г., а през 1876г. Георги Бенковски основава комитет.

След Освобождението Пазарджик става част от автономната област Източна Румелия. След Съединението става част от територията на свободна България.

Някои от най-известните забележителности на града са катедрала „Свето Успение Богородично“, регионалният исторически музей, старата поща с часовниковата кула на пл. „Константин Величков“, къщата-музей на Константин Величков и т.н.

Дали ще пътувате до Пазарджик на разходка със семейството, или на бизнес мероприятие, градът предлага разнообразен избор от хотели на изгодни цени.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ