ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Пазарджик

Пазарджик е разположен на двата бряга на река Марица, в западната част на Горнотракийската низина. Намира се в Пазарджишкото поле, заобиколено от планините Средна гора на север и Родопите на юг.

Името на града произлиза от тюркско-персийката дума „пазарджик“, като „джик“ показва, че градът е бил пазар – навремето жителите на околните села идвали тук, за да пазаруват. През годините градът се е оформил като важен кръстопът в Горнотракийската низина, тъй като е бил важна точка от главния път през Балканите и от тук е започвал водният път за река Марица.

Пазарджик взима активно участие в Българското възраждане, като до средата на 19-ти век в града се откриват две училища, в които занятията се водят на български език. Апостола на свободата, Васил Левски, основава таен революционен комитет през 1869г., а през 1876г. Георги Бенковски основава комитет.

След Освобождението Пазарджик става част от автономната област Източна Румелия. След Съединението става част от територията на свободна България.

Някои от най-известните забележителности на града са катедрала „Свето Успение Богородично“, регионалният исторически музей, старата поща с часовниковата кула на пл. „Константин Величков“, къщата-музей на Константин Величков и т.н.

Дали ще пътувате до Пазарджик на разходка със семейството, или на бизнес мероприятие, градът предлага разнообразен избор от хотели на изгодни цени.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА