ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Босна и Херцеговина

Тук ще ви разкажем повече за Босна и Херцеговина и смятаме, че след всичко, което предстои да прочетете за нея, именно това може да е следващата ви дестинация.

В тази балканска държава ви очаква повече от интересна история и наистина красива природа.

Планинската държава, разположена в западната половина на Балканския полуостров може да ви предложи не само природа, но и значително количество забележителности.

Изберете Босна и Херцеговина и се потопете в духа на Балканите

Няма как да пропуснем факта, че Босна се намира близо до България и поради тази причина е повече от лесно да се стигне до там.

Може да пътувате с личния си автомобил, но по-лесно би било да изберете екскурзия до Босна и Херцеговина.

Какво може да видите там

Столицата Сараево е повече от интересен град. Мнозина го описват като смесица между Виена и Истанбул.

Историческото влияние на различните култури са оставили своя отпечатък и това е видно на всяка едно място в града.

Там може да видите ясното разделение по квартали в които си личат османското и австро-унгарското влияние.

Из целия град също така има не малко свидетелства за гражданската война, завършила в средата на 90-те години.

Редица исторически градове могат да ви накарат да се пренесете в миналото и да си представите как са живели хората преди векове.

Задължително е да разгледате град Мостар. Тук доминира османската архитектура и като основна атракция можем да посочим Стария мост.

Той е дълъг 24 метра, а стара местна традиция кара хората да скачат от него във водите на река Неретва.

Струва си да разгледате и друг старинен град, носещ името Яйце. Тук разгледайте отлично запазената средновековна крепост, в основата на която има красив водопад.

Може и на море

Босна и Херцеговина има излаз на Средиземно море, който е дълъг 25 километра. Така дори и плажуването е възможно в тази основно планинска страна.

Морският туризъм не е толкова развит, колкото може би сте свикнали. Причината за това се корени разбираемо в малката плажна ивица, но все пак има вариант да се насладите и на морето.

Запознайте се местните традиции

Както вече казахме от периода, в който страната е била под контрола на Османската империя са останали не малко традиции, оформили характера на нацията. Една от тях е пиенето на кафе.

Консумирането на кафе е важна част от социалния живот. Въпреки, че го приготвят почти като турското кафе, местните хора настояват, че напитката се казва босненско кафе. То е силно подсладено и като правило се поднася с дребни сладки.

Планините, които са неизменна част от пейзажа предлагат отлични условия за пешеходен туризъм, катерене, колоездене и парапланеризъм.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА