ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Албания

Ако до този момент сте пропуснали Албания като туристическа дестинация, сега ще ви разкажем повече и сме убедени, че ще предизвикаме интереса ви.

Тя се намира в Южна Европа и може да ви предложи повече от интересни места за туризъм и почивка.

Посетете „Земята на орлите“

В превод точно това означава името на държавата и ако я посетите, ще имате възможността да се насладите на гледките на величествените планини и кристално синьото и чисто море.

Историята на Албания е повече от бурна, а самата държава е относително млада. През 1912 година е обявена независимостта от Османската империя. Следват две последователни окупации през двете Световни войни, които не позволяват на младата държава да се развива мирно.

Към настоящия момент може спокойно да се насладите на почивката си или екскурзията в Албания.

Пътуването до там от България отнема само няколко часа, през които ще може да видите наистина цялата красота на природата, както и куп специфични особености на албанския бит и култура.

Изберете на море или на планина

Страната може да предложи повече от добри условия за туризъм, които сме убедени, че ще ви впечатлят.

Морският туризъм тепърва набира популярност и няма да сгрешим, ако ви кажем, че тук ще намерите кристално чиста вода и отлично обслужване.

Планините предлагат не по-лоши условия за туризъм. За почитателите на високите върхове тук има повече от достатъчно.

Някои от най-високите планински върхове на Балканите се намират именно тук и предлагат нужните предизвикателства на феновете на трекинга и катеренето.

Не пропускайте и културния туризъм в Албания

Безспорно столицата Тирана предлага огромни възможности да се запознаете с културата и историята на албанците.

Тук може да видите огромната статуя на Георги Скендербег, който е национален герой и е почитан по всевъзможни начини, включително с поставянето на името му на различни видове алкохол.

В центъра на Тирана може да видите и Националната Библиотека, централния площад, както и часовниковата кула. Всяка от тези забележителности носи духа на различни епохи, в които може да се потопите само докато ги съзерцавате.

На гостите на Тирана силно впечатление прави и една неформална част от градската среда. Тук може да разгледате живописните и ярко оцветени жилищни блокове и къщи.

Така местното население иска да покаже, че въпреки проблемите и конфликтите не е загубило своя оптимизъм и все още вярва в по-доброто бъдеще.

Град Берат се намира в южната част на страната и впечатлява със старинната си архитектура, която в голяма степен напомня на Велико Търново.

По стръмни склонове малки къщи преодоляват гравитацията и като че ли висят над пропастта.

Ако сте на екскурзия или почивка в Албания е почти задължително да посетите град Шкодра.

Той се намира на север, на брега на едноименното езеро. Тук ви предлагаме да разгледате крепостта Розафара, която е отлично запазена и ще ви даде добра представа как са живели хората през Средновековието.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА