ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Кипър

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море и една от най-известните туристически дестинации в региона. Страната се радва на топло и дълго лято и мека и кратка зима.

Така на практика по всяко време на годината тук може да намерите не само красиви плажове и топло море, но и няма да се наложи да пътувате прекалено дълго до тях, ако тръгвате от България.

Кипър – пясъчни плажове и древна история

Тук комбинацията межди активен туризъм и повече от богата история е на ваше разположение. Ако ви омръзне да се печете на плажа винаги има какво да разгледате и ще научите, че през изминалите 27 века островът е бил владян и управляван от 10 различни народа.

Морският туризъм има огромно място тук и е повече от внимателно развиван. Може да сте спокойни, че обслужването и настаняването ще бъдат на ниво и няма да останете разочаровани.

Плажната ивица е отлично поддържана и чиста. Морската вода е осезаемо по-солена от тази, на която сме свикнали, но това е и причината да е значително по-чиста.

Кои са най-интересните забележителности

Ако почивката ви в Кипър е в района на Ларнака, тук има повече от интересни забележителности. Старият град и неговата уникална архитектура са само малка част от задължителното да се види.

Тук се намират и останките на древния град Китион, който според преданията е издигнат от внука на Ной – Китим. Не пропускайте и соленото езеро и намиращия се до него Хала Султан Теке, който е важен център за живеещите на острова мюсюлмани.

През зимата езерото става дом на хиляди птици фламинго, които прекарват тук зимните месеци, след което отлитат към родните си места.

Ако искате малко повече забавления ви предлагаме да посетите Лимасол. Тук на едно място са събрани модерни хотели и множество заведения, за хората търсещи бурния нощен живот.

В западната част на острова се намира Пафос и там според легендата Афродита излязла от морската пяна. Местно поверие гласи, че който преплува три пъти около скалата ще остане вечно млад и не се учудвайте, ако видите посетителите да правят точно това.

В Пафос има и замък, който предлага повече от интересни факти за миналото на района. Тук се намира и най-дългата плажна ивица, заемаща цялата западна част на острова.

Една не малка част от пейзажа в района на Пафос е планински и има изградени отлично поддържани пътеки за трекинг или планинско колоездене. Тази част на острова е по-слабо развита в сравнение с другите и една през 80-те години започва изграждането на подобаващата инфраструктура, която да приеме туристическия поток.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ