Оферти за хотели и почивки в Гърция 2020 на ТОП цени

Въпреки че Гърция заема сравнително малка площ от едва 131,957 km², това е световно известна туристическа дестинация. Славата на средиземноморската нация се простира на всички континенти, а заинтересованите да се докоснат до нейната вълнуваща култура прииждат от всички краища на планетата.

С какво привлича Гърция

Гърция е известна с изключителното си разнообразие, поради което за нея може да се използва клишето, че предлага за всеки по нещо. Интересувате се от история - Гърция ви я предлага.

Търсите хубави плажове и вкусна храна? Отново Гърция е на ваше разположение. Търсите острови? Това е вашето място. Не случайно в Travo.bg можете да откриете толкова голям избор от оферти, които да представят тази великолепна страна.

С изключителното си разнообразие, тя успява да заинтригува всеки, ето защо не е изненадващо, че всички посетители остават очаровани по един или друг начин от това, което се предлага там.

Към коя част да се насочим

По-голямата част от посетителите по традиция се отправят към островите. Там се намират преобладаващата част от забележителностите, най-хубавите плажове, много от най-добрите места за настаняване. Да не споменаваме, че всеки един остров е своеобразен оазис, в който е процъфтяла различна разновидност на гръцката култура.

Ако сте избрали да се насочите към островите, няма начин да сгрешите. Тук основният ви избор е да се спрете на една от следните възможности:

  1. Додеканези (намират се на югоизток);
  2. Циклади (разположени са на юг);
  3. Йонийски острови (между Гърция и Италия, на запад);
  4. Споради (в централната част на Егейско море);
  5. Северни Егейски острови (на север, най-близки до България).

Какво е времето през годината

Гърция има средиземноморски субтропичен климат, което изключително много допринася за нейната туристическа атрактивност. Летният сезон е много по-дълъг от този в нашата страна, като все пак има известни различия.

Така например, най-северните Егейски острови са малко по-слънчеви и топли от България, а май месец понякога може да е дори хладен. В същото време, на Додеканезите можете да очаквате жега и през април.

Същото се отнася и за валежите - колкото повече отивате на запад в посока към Йонийските острови, толкова повече можете да очаквате да вали, а дъждовете придобиват целогодишен характер.

Топ дестинация през пролетта и есента

Гърция е световен хит през лятото, но за запознатите с тази слънчева страна, пролетта и есента са най-доброто време за почивка. Тук времето се стопля много рано, а слънцето продължава да навява спомени за лятото чак до към ноември.

Това ви дава възможност да се възползвате от някои невероятно добри оферти за почивка, в случай, че сте пропуснали лятната ваканция през юли и август.

Филтър
ТИП ОФЕРТАИЗЧИСТИ
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА