ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Корфу

Корфу е вторият по големина Йонийски остров, намиращ се недалеч от албанския град Саранда. Островът притежава уникален климат и е ограден от три морета - Йонийско, Адриатическо и Средиземно.

Легендите гласят, че е кръстен на любимата на бог Посейдон - Керкира (на гръцки името му е Κέρκυρα). През годините той е бил завладяван от римляните, византийците, венецианците, австрийците, руснаците и англичаните. В средата на 19-ти век островът бива преотстъпен на Гърция от Англия доброволно.

Освен да се излежавате край красивите плажове на Корфу, не пропускайте да посетите едни от най-големите му забележителности - площад Спианада, военния комплекс Нео Фрурио, Палеокастрица - едно от най-красивите селца на острова, църквата "Свети Спиридон" и т.н.

Град Корфу (или Керкира) е столица на едноименния остров Корфу и е обект на световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е на полуострова по източното крайбрежие на острова и представлява задължителна дестинация за любителите на историята и културата. Тук ще видите старинни къщи, напомнящи на къщите в Италия и Франция, венецианска крепост с изглед към Йонийско море, най-големият парк на Балканския полуостров - Еспланада и т.н.

Градът разполага с множество хотели, в които можете да отседнете, ресторанти, таверни и кафенета.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ