ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Бургас

Бургас е най-големият град в Югоизточна България и един от най-големите в страната. Той е един от основните икономически, туристически и транспортни центрове. Със своите културно-исторически забележителности, природни дадености и археологически находки той привлича туристи през цялата година.

Името на града произлиза от латински език – от „Burgus”, означаващ „кула“. На неговата територия са разкрити останки от тракийско и римско време. През Средновековието областта влиза както в пределите на Византийската империя, така и на България. Под османска власт пада в началото на 1453 година, малко преди падането на Константинопол.

След Освобождението Бургас е един най-бързоразвиващите се градове в страната. В него има над 260 паметници на културата и исторически забележителности. Едни от най-старите са манастирът „Света Анастасия“ (намира се на остров 6 километра навътре в морето) и баните, построени по времето на Сюлейман Първи.

Днес най-посещаваните места в града са Морската градина, „Бургаският мост“, Регионалният исторически музей и Етнографският музей, а в близост се намират Несебър , Созопол и древното тракийско светилище Бегликташ.

Градът предоставя отлични възможности за практикуване на водни и екстремни спортове, парапланеризъм, скално катерене и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ